Er aluminimum magnetisk? Få svaret her

Er aluminium magnetisk? Det korte svar er nej, da aluminium er et ikke-magnetisk metal. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan få magnetisk aluminium. Så er aluminium magnetisk, eller er aluminium ikke magnetisk? Det ser vi nærmere på i det følgende.

Så er aluminium magnetisk? I udgangspunktet er aluminium som sagt indledningsvist ikke magnetisk, men der er dog måder hvorpå, at man kan skabe et magnetfelt omkring aluminium. Hvordan man gør det, kan du få svaret på i det følgende.

Ved at kombinere aluminium med nikkel og kobolt, så bliver det muligt at skabe et magnetfelt omkring aluminium. Ved at blande aluminium, nikkel og kobolt, skaber man faktisk et af de stærkeste magnetiske materialer. Det har gjort denne type kombinerede aluminium, nikkel og kobolt til en løsning på mange problemer hos ingeniører.

Skal du bruge stærke magneter til et projekt, så er denne type af magnetisk materiale et rigtig godt valg. Så for at besvare spørgsmålet, er aluminium magnetisk, så er svaret både ja og nej. Det kommer som sagt an på om man kombinerer aluminium med andre materialer, men til gengæld skaber man også meget stærke magnetiske materialer på denne måde.